Лінкі на беларускамоўныя рэсурсы

Жанна

Перегрин
Паважанае спадарства,

ўсе хто можа дапамагчы ў зьбіраньні інфармацыі па беларускамоўным рэсурсам у сеціве,

сардэчна запрашаем у гэтую тэму.

Адразу прапаноўваю лінк на бачынку са слоўнікамі.

Беларускія слоўнікі і энцыкляпедыі

А вось тут дадатак да Майкрасофт Ворд, які напіша Ваш дакумант на наркамаўцы альбо тарашкевіцы. Натуральна, прыгажэй будзе клясычным правапісам - на тарашкевіцы

Праграмны прадукт "Правапiс"

Вялікая электронная бібліятэка беларускай літаратуры.

Беларуская палічка

Кныш

Moderator
Команда форума
Спасибо Жанна за информацию, вот наверное книжка интересная: Міфы Бацькаўшчыны.

Жанна

Перегрин
Дзякуй вам вялікій за лінкі!

Хачу прапанаваць вашай увазе паэму Зянона "Вялікае Княства".

Першае выданьне зьявілася толькі месяц таму накладам ў толькі 200 экземпляраў. Таму вы будзеце чытаць амаль рарытэтнае выданьне.

На Беларусі імя гэтага чалавека вельмі вядома, але ж на жаль забаронена.
Існуе прыказ Лукашенкі аб зьнішчэньні Зянона.
Зь імём Зянона Пазьняка зьвязана неразрыўна незалежнасьць Беларусі.

Зянон "Вялікае Княства"

Lanselot

Гетьман
Дякую. Тільки боюсь, що я не настільки знаю (точніше розумію) білоруську мову, щоб отримати задоволення від поезії. :(

Жанна

Перегрин
Дякую. Тільки боюсь, що я не настільки знаю (точніше розумію) білоруську мову, щоб отримати задоволення від поезії. :(

Уже приятно и удивительно то, что никто не называет Беларускую мову здесь диалектом русской. Сюда, как я вижу, заходят много беларусов, надеюсь им будет эта поэма Зянона интересна. Ну и для таких как я "фанатиков" беларуской мовы
smile.gif

Жанна

Перегрин
Уже приятно и удивительно то, что никто не называет Беларускую мову здесь диалектом русской.
Це вони ще на українцях зуби обламали. :)

дык я і заўважыла ўжо, штосьці тут усё вельмі ціха ды паважліва - зноўку Ўкраіна наперадзе ўсёй плянэты!
laugh.gif

AlterEgo

Консул
"Уже приятно и удивительно то, что никто не называет Беларускую мову здесь диалектом русской."
Это Вы северноукраинский диалект имеете ввиду ;)

Lanselot

Гетьман
Краще назвати його україно-фінно-угрським :)

Ні, зараз нас тут таки закопають...
rolleyes.gif

Жанна

Перегрин
Усім фіна-уграм. :wacko:

Беларусы гэта аславяненыя Балты. Беларускі этнас сфармаваўся на грунце Балцкага субстрата, калі на тэрыторыі Заходняй Дзьвіны прыйшлы славяне і стварылі Полацкае Княства (Крывічы). Яны жылі на тэрыторыі сучаснай Смаленскай вобласці і жывуць там ЗАРАЗ. Таму этнічна і гыстарычна Беларускімі зьявляюца тэрыторыі Смаленска і Пскова, а так сама Бранска. Вільнюс таксама Беларускі, ён Літоўскі менш за стагоддзе. Агульная плошча Беларускай Дзяржавы павінна складаць 400 000 квадратных кілямэтраў - больш чым тэрыторыя Нямеччыны. Калі б не маскалі...

А маскалі гэта аславяненыя татара-манголы.
tongue.gif

Lanselot

Гетьман
Таму этнічна і гыстарычна Беларускімі зьявляюца тэрыторыі Смаленска і Пскова, а так сама Бранска. Вільнюс таксама Беларускі, ён Літоўскі менш за стагоддзе. Агульная плошча Беларускай Дзяржавы павінна складаць 400 000 квадратных кілямэтраў - больш чым тэрыторыя Нямеччыны. Калі б не маскалі...
Правильно. Беріть собі. А ми візьмемо Курську область і південну Росію. А їм Нечорнозем"я і Кавказ залишимо :rolleyes:

rspzd

Народный трибун
Приготовьте, пожалуйста, Слобожанщину, Донбасс, Крым и Новороссию.
Судя по появлению ПiСУАРа, они потихонечку сами упаковываются и готовятся отойти нам...
А от беларусау нам ничего не надо... :)

Lanselot

Гетьман
Судя по появлению ПiСУАРа, они потихонечку сами упаковываются и готовятся отойти нам...
Ага. Полсотни человек с чемоданами награбленного :) БОльшая часть уже у вас.
rolleyes.gif

Верх